ausmalbilder

PREFABRİK EV

PREFABRİK EV
PREFABRİK EV


Prefabrik ev önceden hazırlanmış tüm yapı elemanlarının birleştirilmesiyle oluşturulur.

Duvar, taban ve tavan gibi yapı elemanları fabrikalarda endüstriyel olarak üretilir. Bu standardize elemanlar daha sonra evin yapılacağı yere nakledilip montajı burada gerçekleştirilir. Bu yekpare yapı elemanlarının montajı için vinçlerden faydalanılır. Evin zeminine (subasmanına) yerleştirilen elemanlar genellikle ustalar tarafından, bunlar profesyonel inşaat ustaları, prefabrik ev hazır ev ahşap ev dülgerler vs olabilir, kısa sürede monte edilir. Prefabrik evin tüm ana elemanları, duvarlar, pencereler, kapılar, merdivenler, zemin kaplama, çatı ve çatı kaplaması vs. gibi, genellikle üç dört gün içinde tamamlanır ve teslim edilir.


TESİSAT ve İÇ DEKORASYON


Prefabrik evin iç dekorasyonu anlaşmaya bağlı olarak yapılır. Evin iç kısmının tamamı veya bir kısmı, üretici tarfından yapılabilmektedir. Bu gibi konularda daha önceden yazılı olarak anlaşmaya varılmış olması gerekir. Prefabrik evler genellikle farklı aşamalarda da sunulmkatadır. Prefabrik evler, yer döşemeleri, ıslak zemin, fayans veya elektrik ve su gibi tesisatlar dahil veya hariç olarak da sunulabilmektedir.Ayrıca prefabrik evlerle ilgili çeşitli malzemeleri yapimarket lerde bulmanız mümkün.


Bazı ülkelerde ise prefabrik ev üreticileri yapımarketlerle işbirliği halinde hazır paketler sunmaktalar. Bu paketler her bir prefabrik evin ihtiyacına göre belirlenmiş malzemelereden meydana gelmekte ve prefabrik ev için optimize edilmiş durumda olduğundan her bir eve tıpatıp uymaktadır. Paketlerde A dan Z ye kadar tüm malzemeler bulunmaktadır. Örneğin bir lavabonun montajı için lavabonun yanısıra, lavabonun borusu, bataryası, fayans ile arasındaki boşluklar için silikon yapıştırıcı, elyaf, vidalar vs. gibi ihtiyaç duyulacak malzemelerin tamamı bulunmaktadır.


ÜLKELER


Hazır evlerde ülkeden ülkeye bazı farklılıklar da olabilmektedir. Bazı batılı ülkelerde prefabrike evler için önce hazır ahşap çerçeveler kurulur (iskelet). Bu çerçeveler oturtulduktan sonra bunların içlerine duvarlar örülür veya doldurulur. Duvarların içerden sıvası dışardan ise yalıtım malzemesi ile izolasyonu yapılır. İzolasyondan sonra cephe uygulaması tamamlanır.


Diğer bir farklılık da enerji ve teşvik konusudur. Bazı ülkelerde ısı yalıtımı iyi yapılmış konutlarda (veya binalarda), güneş enerjisi, rüzgar enerjisi ve benzeriyle, fosil yakıt tüketmeyen sistemler kullanılmış ise, bunlar için devlet teşviki almak mümkündür. Burada devlet, projenin aşağı yukarı yarısına kadar olan bölümüne destek vermektedir.