ausmalbilder

GENEL OLARAK İNŞAAT

GENEL OLARAK İNŞAAT
İnşaat yapımı, taşınmaz mallara bazı yapıların inşa edilmesi, eklenmesiyle oluşturulur. İnşaat yapılarının büyük çoğunluğunu küçük onarımlar, restorasyonlar, örneğin kapı eklenmesi, oda eklenmesi, birleştirilmesi veya banyo tadilatı vs. gibi konular oluşturur. Çoğunlukla taşınmazın sahibi bütün projenin bir işvereni, ödeyen kişisi veya tasarımcı ekibi vb. gibi davranır. Fakat, tüm yapı üretim projeleri müşterek dizayn, mali ve hukuki meselelerin elemanlarını barındırır. Değişik büyüklüklerde projelerin düşünülemeyen sonuçları olabilir. Örneğin yapının çökmesi, maliyet aşımı vb. gibi. Bu yüzdendir ki bu alanda deneyimli kişiler detaylı planlar yaparlar ve projenin gidişatını dikkatle takip edip projenin olumlu sonuçlar almasını sağlarlar. İnşaat yapımı özel olarak sağlanabildiği gibi kamu alanları için çeşitli metodolojiler arz edebilir, örnek vermek gerekirse, sert direktifler, fiyatta pazarlıklar, geleneksel yapı tarzı, yönetim sözleşmeleri, riske göre inşaat yönetimi, dizayn ve yapım ve tasarım-yapı köprüleri gibi.

Tedarik

Tedarik, müşterinin yapıyı inşa etmek için üstlendiği gerekli işlerin toplamına verilen addır. Yapı tedariğini içeren bir çok farklı yöntemler vardır, fakat yapı market te aslolan tedariğin üç ana türüdür:

- Geleneksel
- Dizayn ve Yapı
- Yönetim

Tedarik türleri

GELENEKSEL

İnşaat alanında tedarik konusunda en yaygın olan yöntemdir; yapılanması iyidir ve her zaman hatırlanır. Burada, mimar veya yapı mesahacısı genelde proje yöneticisi olarak rol oynar. Onun görevi sözleşmeyi yönetmek, spesifikasyonları hazırlamak, işleri hazırlayıp teklife hazır hale getirmek ve işleri başlangıcından bitimine kadar yönetmektir. Müşteri ile ana sözleşmeci arasında doğrudan sözleşmeye ait bağlantılar vardır. Tüm alt sözleşmeci firmaların bağlantıları doğrudan ana sözleşmeci ile olur. Burada müşteri ile doğrudan sözleşmeleri bulunmaz. Bu da sözleşmeci taraf ile sadece bir temas noktası olduğu ve bir sorumluluk mercii olduğu anlamına gelir.