ausmalbilder

Böcek İlaçlama Şirketi

Böcek İlaçlama Şirketi
Haşere kontrol (Pest Kontrol), haşerelerin düzenli olarak ilaçlanıp mücadele yönteminin kayıt altına alınmasıdır.


Haşere ile mücadele binlerce yıllık bir tarihe sahiptir. Haşereler yaşamlarını sürdürmek için diğer canlılar gibi ortama ayak uyduran yaratıklardır özellikle böcekler çok fazla sayıda üreyip çoğaldığından insanların yaşam alanlarını kısıtlar ve taşıdıkları mikroplarla insan sağlığını kötü yönde etkilerler.

Bilinen en iyi mücadele yöntemi haşerenin bulunduğu yeri ilaçlamak ve ortamın temiz olmasını sağlamaktır. Özellikle gıda yerleri, otel, tesis gibi yerlerin temiz ve hijyen olması çok önemlidir. Bu gibi yerlerin temiz olması için ilaçlama hizmetinin düzenli yapılması gerekmektedir.

Haşere kontrol ne işe yarar?
Periyodik olarak ilaçlama yapılması gereken yerlerde sürekli aynı ilacı kullanmak belli bir süre sonra haşerenin ilacın etken maddesine karşı bağışıklık kazanmasına yol açar. Bu durumda yapılacak ilaçlama etkili olmayacaktır. Bazı özel yöntemler ve böcek yapışkanları sayesinde ortamda bulunan böcek sayıları ve haşere türleri hakkında bilgiler ediniyoruz. Bu bilgiler doğrultusunda haşere kontrol hizmetinde ilk ilaçlama ile daha sonraki ilaçlama hizmetleri kaydedilir ve haşerenin bağışıklık kazanmasının önüne geçilmiş olunur.

Fare gibi haşerelerle mücadelede belli yerlere yem istasyonu kurulur ve fareyle mücadele etmek için istasyonların kontrol edilmesi gerekir ve aynı şekilde farenin alana geliş yerleri tespit edilip bir daha gelmesini engellemiş olunur.