ausmalbilder

BAHÇE VE DIŞ MEKAN

BAHÇE VE DIŞ MEKAN
İNŞAATTA GECİKMELER

İnşaatta gecikmeler, inşaatın temel zaman çizelgesinde olan gecikme süreçleridir. Konut inşaatı ve hafif inşaatlarda yaşanan gecikmeler, genelde sözleşme sahibi ile alt sözleşme sahibi firmaları arasında, ve mülk sahibi ile aralarında çıkan yanlış anlaşılmalardan meydana gelen gecikmelerden hasıl oluyor.

Aslında yanlış anlaşılmaların ve gerçekçi olmayan beklentilerin bu tipleri genellikle önemli olan detaylı yöntem çizelgelerinin kullanılması ile, ki bunlar yapılacak işleri ayrıntılarıyla belirtirler, önlenebilir. Zaman çizelgelerinin kullanımı da son derece önemlidir. Bununla beraber en önemlisi ise tamamlanacak olan projenin birbiri ardından gelen mantıklı işler serisinin tamamlanması gerektiğidir.


İnşaatta gecikmeler çoğunlukla pahalıya mal olurlar. Buna sebep olan faktörler, inşaat işlerinde genellikle borçlanma yöntemiyle çalışılıyor olunması, ki bu borçlarla gecikmeden ilgilenilmesi gerekir. Süreli çalışma yöntemiyle iş görüldüğü için masrafları zaman geçtikçe artan bir inşaatta gecikmeler ile ilgilenmek zorunda olan yönetim kadrosu ayrıca enflasyon ve malzeme ücretleri gibi faktörleri dikkate almalı ve bunlara benzer birçok unsuru her zaman göz önünde bulundurmalıdır. Bununla birlikte daha da komplike projelerde orijinal sözleşmede öngörülemeyen daha büyük problemler ortaya çıkabilir. Böylece sonradan daha farklı inşaat şekilleri ve yapı market ürünleri kullanılır. Örneğin bahçe ve dış mekan bahçe düzenleme bahçe aydınlatma siparişlerin değiştirilmesi, feragat etmeler, eklemeler. İnşaat projelerinde ve başka projelerde de işin planlanıldığı bir zaman çizelgesi kullanılan alanlarda her zaman gecikmeler olagelmiştir. Sonuçta geciken ise, bir proje için aslolan son bitirme tarihi gibi bir mihenk taşının, daha geç yerine getirilmesidir. İnşaat gecikmelerini analiz etmeden önce gecikmelerin tipleri genel olarak anlaşılmaları gerekmektedir. Gecikmeleri kategorize etmek için dört temel yöntem vardır:

Kritik olan veya olmayan

Özürü olan veya olmayan

Aynı zamana rastlayan veya rastlamayan

Telafi edilebilir veya edilemez

Bir gecikmenin inşaat için vurucu olup olmadığını tanımlamak için önce gecikmenin kritik olup olmadığı tanımlanmalı. Ayrıca, tüm gecikmelerin özürü olabilir veya olmayabilir. Özürü olabilinen veya olmayan gecikmelerin her biri aynı zamana rastlayan veya rastlamayan olarak tanımlanabilirler. Bunun haricinde gecikmeler, telafi edilebilir veya telafi edilemez olarak alt gruplara ayrılabilir.




Sayfa 1 | Sayfa 2 | Sayfa 3



EL ALETLERİ

EL ALETLERİ Aletler, eşyaları, bazı parçaları veya malzemeleri tamir etmek, düzenlemek, birleştirmek veya en geniş anlamıyla değiştirmek amacıyla genelde el ile kullanılan ve çok fazla...
Tesisat

TESİSAT ve TESİS Tesisat veya tesis teknolojide, yapı taşlarının belli bir amaç için bir plan dahilinde bir bütünü meydana getirecek şekilde biraraya getirilmesidir. Teknik tesislere örnek...

Büyük resim için tıklayın



Seçtiklerimizbahçe ve dış mekan bahçe düzenleme bahçe aydınlatma bahçe düzenleme