ausmalbilder

Prefabrik ev nasıl inşa edilir

Bir prefabrik bina müşteriler tarafından talep edildiğinde öncelikle kendi projelerinden veya katalog projelerinden seçim yapmaları istenir. Seçilen prefabrik binaya göre öncelikle fiyatlandırma yapılır.

Daha sonra bu fiyatlandırma üzerinden anlaşma imzalanır ve iş başlar. İmza sonrası ilk süreç çizimlerin hazırlanması, çizimlerin yapılması ve statik hesap dosyalarının hazırlanmasıdır. İkinci işlem ise müşterinin bağlı bulunduğu belediyeye giderek ruhsat işlerini çözümlemesidir. Ruhsat işi çözüldükten sonra zemin betonu atılır. Zemin betonu hazır olduktan sonra prefabrik bina uzman ekipler ile bu alana taşınır.

Montaj ekipleri montaja başlar. Prefabrik evler inşaatında öncelik kaba bina duvarlarınındır. Duvarlar hazırlandıktan sonra çatı sistemi oturtulur. Çatı sisteminin oturması ile kaba montaj biter. Sıva üstü elektrik tesisatı, sıhhi tesisat ve vitrifiyeler ilk iç tesisat adımlarıdır. Zamin kaplamaları ise müşteri tarafından tamamlanır. Eğer bina iki katlı ise araya çelik konstrüksiyon şaseler koyulur. Bu işlem bittikten sonra üst kat duvarları döşenir ve çatı sistemi kapatılır. Binanın sağlamlığı uzman mühendisler tarafından her noktadan kontrol edilir. Özellikle ara kat bağlantı detayları, binanın yere bağlandığı çelik dübelleri sağlamlığı mühendislerin dikkat ettiği ana alanlardır. Eğer bu alanda da sorun yoksa binanın müşteriye teslimatı yapılır.