ausmalbilder

Küçük oturma odası için fikirler

Küçük oturma odalarını,doğru renk,fonsiyonel  ve dağınıklığı ortadan kaldıran mobilya seçimiyle rahat bir yaşam alanı yaratabilirsiniz.Bakınız:küçük odaları daha büyük göstermek için ipuçları

Depolama
Küçük alanlarda dağınnıklığı ortadan kaldırmak için çok iyi planlama yapmak lazım.Dolaplar dağınıklığı ortadan kaldırmak için iyi bir seçim olacaktır.. Büyük dolaplar odanın tamanına hakim olacağından küçük olanları veya gömme dolapları tercih ediniz.
Sergilemek istedğiniz objeleriniz için rafları tercih edin.Çok fazla obje sergilemekten sakının.Yerden tavana kadar olan raflar iyi bir seçim olacaktır.
Eğer DVD,dergiler vb.için tv ünitesi tercih edecekseniz önüpanelli olanlar oturma odanıza modern bir hava katacaktır.

Aynı tonlarda dekore edin...
Açık renkler odayı daha da geniş hissettirecektir.Basit,hafif desenler kullanın.Beyaz,fildişi,krem ve pastel tonları odanızı daha geniş gösterecektir.Canlı renkler kullanmak istiyorsanız bunu aksesuarlarda kullanın.. Canlı renklerde seçeceiniz yastaık,vazo veya resimlerle dikkati bu alana çekebilirsiniz.Bakınız:Küçük oturma odaları için çözümler
Yer kazandıran mobilyalar seçin:
Küçük,fonksiyonel mobilyalar seçin.Özellikle retro mobilya ve kanapeler iyi bir tercih olacaktır.Az yer kaplayan,portatif, katlanır yatak,sandalyeler,çekyatlar veya uzayan kısalan masaları tercih edin.
Duvar ve pencere önlerini iyi değerlendirin.Derin bir pencere önünü oturma bölümü olarak değerlendirebilir veya duvarlarınıza raflar yerleştirebilirsiniz.Bakınız pencere önü oturma köşeleri
Mobilya renklerinde de açık renkleri veya cam,akrilik gibi saydam mobilyaları tercih edebilirsiniz.Aynalı mobilyalarda ışığı yansıtacağından iyi bir seçim olacaktır.
Perdeler
Tavandan yere kadar uzanan perdeler odanızı daha yüksek gösterecektir.Panjur veya katlamalı perdeler de karmaşık bir görüntü yaratmayacağından minimalist dekorasyonda iyi bir seçim olacaktır.

Duvar kağıtları:
Desenli duvar kağıtları odanızı daha küçük gösterecektir.Açık renk ve daha hafif desenler duvar kağıdı kullanmak için iyi bir alternatifir.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Oturma odanızı yeniden düzenlemek için seçenekler
Oturma odaları veya salon dekorasyonu
Beyaz salon ve oturma odaları