ausmalbilder

Akıllı Ev Otomasyon Sistemleri

Hızla gelişen teknolojiyle beraber ihtiyaçlar da farklı şekillenmektedir. Bu noktada beklentilerimiz artar ve  yoğun iş temposunda hayatımızı nasıl kolaylaştırırız diye düşünmeye başlarız. Akıllı ev sistemleri bu konuda birçok beklentiye cevap verebilmektedir.     Birkaç yıla kadar konu ile ilgili bilgimiz yokken şuanda karşımıza bir ihtiyaç olarak çıkmakta olan akıllı ev otomasyon sistemleri 2012 yılında inşaat sektöründe özellikle rezidans ve yeni konut projelerinde artık bir standart olarak müşteriye sunulmaktadır.Bu sistemler % 30 oranında enerji tasarrufu sağlamakla beraber ,evin dışından da kontrol edilebilme özelliğiyle kişiye zaman tasarrufu da sağlamaktadır.


**AKILLI EV OTOMASYON SİSTEMLERİ İLE NELER YAPABİLİRİZ?


1)  IPhone  ve ıpad ile evinize yada ofisine bağlanarak tüm kontrolleri gerçekleştirebilirsiniz.


2) TASARRUF:  Evden çıkarken tek tuşla tüm elektriklerinizi kapatabilir yada açabilirsiniz. Aydınlatma kontrolünü ister manuel ister kumandayla yada telefonunuzdan yapabilirsiniz. Tek bir dokunuşla evinizi istediğiniz gibi aydınlatabilirsiniz. İster evde olun ister olmayın bütün aydınlatmalar sizin kontrolünüzde olurSiz evdeyken İsterseniz tek dokunuşla bütün ışıklarınızı açıp kapatabilir, dilerseniz ışık seviyelerini ayarlayabilirsiniz. Dinlenirken, yemeğinizi yerken, kitabınızı okurken, film veya Tv izlerken evinizin hangi kısımlarının ne kadar ve nasıl aydınlatılmasını istediğinizi siz tasarlayın ve bu senaryoları tek bir dokunuşla uygulayın.  Sadece evinizin içindeki aydınlatmayı kontrol etmekle yetinmeyin bahçenizin, havuzun, terasınız aydınlatması da sizin kontrolünüzde olsun ve istediğiniz senaryolara dahil edin. Gece yatarken ışıkları tek tek kapatmanıza gerek yok çünkü tek bir iyi geceler senaryosu ile uzaktan istediklerinizi yakar istediklerinizi kapatır ve gönül rahatlığı ile uykuya dalabilirsiniz.











Kullandığınız enerji miktarlarını görebilirsiniz






3) HAVA KALİTESİ KONTROL ALTINDA: Evinizdeki tüm odalarda ihtiyaç duyulduğu kadar sıcaklık ortamı yaratabilirsiniz. Her odanın ayrı iklimlendirmesi sayesinde ısıtma ve soğutma giderlerinizi minimuma düşürebilirsiniz. Sıcaklık ayarlama sistemi, evin tüm ortamlarındaki mükemmel sıcaklık profilinin akıllı bir şekilde kontrol edilmesini sağlarken enerji sarfiyatı olmaksızın maksimum konfor koşullarını oluşturur. Gün boyunca kısa ya da uzun süre ile zaman geçirilen ev alanlarının gereksiz bir şekilde ısıtılmasını ya da soğutulmasını önler. Aydınlatma yönetimi sayesinde evde kimsenin olmadığını algılayan akıllı eviniz aydınlatmaları otomatik olarak kapalı konuma geçirebilir, elektrik giderinizi de minimize etmiş olursunuz. Dilerseniz gün içinde değişkenlik gösteren koşullara göre farklı ışık konumları yaratarak çevre dostu bir sistem kullanmanın keyfini yaşayabilirsiniz.











EVİ ISITMA SAATLERİNİ AYARLAYABİLİRSİNİZ GECE EKONOMİK MODA AYARLANABİLİR

4) GÜVENLİK:  Kendinizi güvende hissedin.Yaşadığınız ev güvende ise kendinizi de güvende hissedersiniz. Sevdiklerinizin güvenliği sizin için önemli… Siz evde iken; varlık dedektörü sayesinde beklenmedik bir ses veya durum karşısında evinizin sezgisel ve sağduyulu davranıp önlem alması ne kadar hoş olurdu Ya da siz tatildeyken bile açılan kapanan panjurlar, belli zamanlarda yanıp sönen ışıklar sayesinde evde birileri olduğu izlenimi ile davetsiz misafirlere karşı önlem almak. 

5)  GÜVENLİK KONTROLÜ: Evinizden/Ofisinizden uzakta iken, evinizde/ofisinizde istediğiniz güvenliği sağlamanıza yardımcı olur. Bilginiz dışında bir müdahale olduğunda hırsız alarm sistemi size sesli, yazılı ve bölgesel olarak uyarılar gönderir. Belirlemiş olduğunuz telefon numaralarına otomatik olarak haber verir. Siz ise bu aramalardan sonra uzaktan erişim yoluyla yaşam alanınızdaki kameralara ulaşıp, izleyebilir ve gerekli müdahalelerin yapılmasını sağlayabilirsiniz.(Yapılacak adresleme ile polis merkezi veya özel güvenlik merkezlerini aramasını sağlayabilirsiniz.)




6) MÜZİK YAYIN SİSTEMİ: Akıllı Ev Otomasyonu ile Evinizde/Ofisinizde, merkezi müzik yayın sistemi kullanabileceğiniz gibi farklı bölgelerde farklı müzik kaynaklarıyla kişisel tercihler doğrultusunda müzik yayını da yapabilirsiniz.  (Dilediğiniz müzik kaynağının ses çıkışını sisteme takmanız yeterlidir). Müzik yayın sistemini geleneksel açma-kapama yöntemiyle, uzaktan kumandayla, dokunmatik (dokunmatik-ekran) kontrol ünitesiyle, senaryo anahtarıyla veya uzaktan erişim (internet, PDA, cep telefonu vb.)yoluyla her birini teker teker kontrol edebileceğiniz gibi gruplar halinde kontrol edebilirsiniz Akıllı Ev Otomasyon Sistemleri