ausmalbilder

Su sesiyle dinlenen ev

* Olabildiğince az aksesuar kullanılarak sade olması amaçlanan televizyon ünitesi mekana özel olarak Dual Mimarlık tarafından tasarlanmış. Şömine, Meda Şömine’den seçilmiş. Salondaki mermer kaplamaları, Eminler Mermer tarafından yapılmış. Salonla giriş holünü ayıran ahşap paravanın önünde küçük bir oturma köşesi düşünülmüş. Çizgili koltuk, Ela Perde’den seçilen kumaşla yeniden kaplanarak mekana hareket kazandırılmış.


* Evin salona açılan giriş kısmına kırmızı tablo ile vurgu yapılarak mekana enerji katılmış.


Samandıra’da bulunan Sinpaş Lagün Sitesi’nde yer alan ve önündeki havuz ve göletten gelen su sesleriyle misafirlerine huzur veren bahçe dubleksinde Dual Mimarlık ekibiyle buluşup daireyi gezmeye başladığımızda evin her yerinde evin minik sakini Alp’in kokusunu hissediyoruz. Yaklaşık bir yıl önce bu daireye taşınan ve bu günlerde yeni doğan bebeklerinin heyecanını yaşayan Germeyanoğlu Ailesi, daireyi aldıktan sonra eski dostları olan Mimar Ayşe Akyüz ve ekibiyle çalışmaya karar vermiş. Sıcak, rahat ve aynı zamanda da kendilerini yansıtan bir ev hayal eden ev sahipleri doğal malzemelerin farklı renklerle harmanlanmasını talep etmişler.


“Ev sahipleri rahat ve modern tasarımlar ile birlikte sıcak ve kendilerini yansıtan atmosfere sahip bir ev hayal ediyorlardı. Özellikle doğal malzemeler ve farklı renklere düşkün oldukları için biz de tasarım aşamasında bu başlıkları dikkate aldık”


Doğal malzemelerin ve sade çizgilerin tercih edildiği salondaki koltuklar, Dual Mimarlık arafından özel olaak yaptırılmış. Designer’s Guild marka kumaşlar Ela Perde’den seçilmiş. Yağlı meşeden yapılan orta sehpa özel üretim. Yan sehpa olaak kullanılan yuvarlak metal sehpa, Nuance-Atilla Yıldırım tasarımı. Modern hatlara etnik bir dokunuş yapmak amacıyla değerlendirilen sini, Decorise’dan alınmış.


Mutfak ile bahçe arasında konumlanan yemek bölümünde, Dual Mimarlık tarafından özel olarak yaptırılan ahşap masa ve sandalyeler tercih edilmiş. Sandalyelerin Designer’s Guild marka kumaşları, Ela Perde’den. Duvarda kullanılan ayna ile mekana derinlik kazandırılması amaçlanmış. Mekana hareket kazandıran aydınlatmalar, Mozaik’ten. Evin en ilgi çekici mekanlarından olan ve ahşap bar ile yemek bölümüne bağlanan mutfakta ahşap dolaplar ve açık renkler tercih edilerek sıcak bir atmosfer sağlanmış. Gri zemine çinilerle renk kazandırılmış. Mutfak, Dual Mimarlık tarafından özel olarak tasarlanmış.


“Dairenin tarzını belirlerken çıkış noktamız; modern ve yalın tasarımların yanı sıra doğal malzemeler kullanarak sıcak ve yaşanılır bir ortam yaratmakı.”


* Üst katta yer alan ve gölete bakan ebeveyn yatak odasında tercih edilen geniş camlarla manzaradan maksimum fayda sağlanmış. Beyazın hakim olduğu mobilyalar, Dual Mimarlık tarafından tasarlanmış.


* Lake paravan duvarla yatak odasını görecek şekilde tasarlanan ebeveyn banyosundaki mermer uygulamaları Eminler Mermer tarafından yapılmış. Dolaplar Dual Mimarlık tarafından özel olarak yaptırılmış.


Daireyi tasarlarken ev sahiplerinin öncelikli taleplerine sadık kaldıklarını söyleyen Mimar Ayşe Akyüz ve Mimar Seçil Gün, Germeyanoğlu Ailesi’nin diğer ofis ve yaşam alanlarında da onlarla beraber çalışmanın aynı dili konuşmaları açısından büyük avantaj olduğunu dile getiriyor. Önünde kendine ait havuzu bulunan dairenin alt katında salon, mutfak ve yemek bölümü bulunurken üst kat odalara ayrılmış. Evi ham halde teslim alan mimarlar ilk olarak ev sahiplerinin ihtiyaçları doğrultusunda mimari yerleşim üzerinde çalışmışlar. Dekorasyonu da yine doğal malzemeler ile yapmayı tercih ederek, ahşap, keten ve dövme demir detaylarla şekillendiren mimarlar farklı renk vurgularıyla enerji dolu ama bir o kadar da sakin ve huzurlu bir yaşam alanı tasarlamışlar.