ausmalbilder

Toki 500 Bin Toplu Konut Yapıyor


 İlk olarak sizlere toki hakkında genel bilgileri vereçeğiz.bilmeniz gerekeni kadarıyla sizinle paylaşaçağız.
  • Toki Nedir
  • Kimler Konut Alabilir
  • Toki'nin Görevi Nedir
  • Toki'nin Gelir Kaynağı Neresidir
  • Toki'nin Stratejisi
  • Konutu Aldıktan Sonra


 Toki Nedir

Ülkemizde bildiğiniz gibi hızla nüfüs artışı görülmektedir.Doğal olarak Türkiye'nin bu durumu , konut talebinin hızla armasına neden olmaktadır.Konut sorunu çözülmesi nedeniyle , 1984 yılında toplu konut idaresi kurulmuştur.
Kimler Konut Alabilir
Konut alabailmenin en önemli şartı türkiye vatandaşı olmaktır.Toki yabancılar konut satışı yapmamaktadır.Kurumun önceliği yoksul ailelere konut vermektir.Konutlara başvuru şartı kişinin gelir düzeyi üzerine işlem görmektedir.Yoksul olanlara toplu konut'tan ev alabiliyorlar.
Toki'nin Görevi Nedir
Artan nüfüs artışı çok olduğundan mecbur konut yapılıyor.tokinin görevi artan konut ihtiyacını planlı bir şekilde karşılamak ve dar genişli ailelere göre konutlar projelemektir.
Toki'nin Gelir Kaynağı Neresidir
  Kurulduğu dönemde yürürlüğe giren bir kanun ile özerk Toplu Konut Fonu oluşturulmuştur, böylelikle kurum, genel bütçe dışındaki Toplu Konut Fonu ile de sürekli ve yeterli kaynağa kavuşturulmuştur.
1990 yılında dönemin hükümeti tarafından çıkarılan kanun hükmünde kararnameler ile Toplu Konut Fonu genel bütçe kapsamına alınmış ve Toplu Konut Fonu, 2001 yılında ise tamamen yürürlükten kaldırılmıştır.  Halihazırda Toplu Konut İdaresi’nin gelirleri, gayrimenkul satış ve kira ile kredi geri dönüşlerinden, faiz gelirlerinden ve bütçe ödeneklerinden oluşmaktadır.
Toki'nin Stratejisi
Hazine’den yardım almadan konut projelerini geliştiren Toplu Konut idaresi, uygun fiyatlarla ihtiyaç sahiplerine konut üretmek için üst gelir grubuna yönelik de projeler geliştirmektedir. Buradan elde edilen gelir ile diğer projeler yürütülmektedir.
Konutu Aldıktan Sonra
  • Taksit  ödemeleri, yoksul kesim için, konutu aldıktan bir ay sonra başlar. Diğer gelir grupları için, sözleşme imzalandıktan bir ay sonra başlar.
  • Kişi borcu bitene kadar konutu devredememektedir.
  • Ayrıca alıcının, borç bitene kadar konutta ikamet etmesi koşulu vardır.

Bu konuyla ilgili sitemizdeki diyer konu