ausmalbilder

Prefabrik Konut Nedir

Prefabrik Konut Nedir hakkında Bilgiyi Aşagıda Bulablirsiniz

Kısaca parçaları ön üretim olarak fabrikada üretilmiş ve yerinde montajı ile haftalar mertebesinde tamamlanabilen bir konut üretme tekniğidir. Seçilen mataryellere ve yapılış tekniklerine göre çeşitli şekillerde gruplanabilir ancak bu yazıda ona değinmeyeceğim.

Prefabrik konutlar türkiye için çok eski bir kavram değil. Genel yapılaşmanın betonarme üzerine kurulduğu düşünülürse ülkemize geçikmiş olarak geldiği bile söylenebilir.

Prefabrik konutların özelliklerini son yıllarda hepberaber öğrenmeye başladık. Öğrendikçe avantajlarının dezavantajlarından daha fazla olduğunu gördük. Özellikle maliyet, hız ve tabi ki depremin çok önemli olduğu ülkemizde yeni bir alternatif olarak karşımıza çıktı prefabrik konutlar.

Prefabrik konut fiyatlarının diğer yapı türlerine göre daha uygun olabildiğini belirtmek isterim.
Özellikle toplu konut projeleri ile maliyetleri oldukça aşağı çekilebilir diye düşünüyorum.

Prefabrik çelik evlerden arsasına, bağına, bahçesine yaptıranlar var olmasına ancak, diğer toplu konut projeleri gibi fakat müstakil bahçeli toplu konut projelerine pek rastlanmıyor. Villa tipi prefabrike toplu konut projelerini istanbul gibi arsa fiyatları gereksiz yere almış yürümüş yerlere yapılmasından bahsetmiyorum tabi ki. Arsa fiyatı henüz spaküle edilmemiş, belki biraz şehir dışında, anadolunun birbirinden güzel yörelerinde prefabrik konut projeleri hayata geçirilebilir. Hatta büyük şehirlere uydu kent şeklinde yeni yaşam alanları kurulabilir.

Prefabrik Konut, konteyner, prefabrik, yapı, çelik, ev, inşaat,